perjantai 2. marraskuuta 2012

Hedelmätön puu

Ystäväni muutti uuteen asuntoon. Sopiva koti löytyi maaseudun rauhasta. Kaunista taloa ympäröi hoidettu puutarha istutuksineen ja useine hedelmäpuineen. Ystäväni hoiti puutarhaansa ilolla ja sai runsaasti satoa. Ainoan poikkeuksen toi yksi omenapuu, joka ei tuottanut hedelmää odotuksista huolimatta. Koska puu oli muutoin terve ja kaunis, se sai kasvaa vuosia paikallaan hedelmättömyydestään huolimatta.
Viimein tuli kuitenkin se syksy, jolloin ystäväni kärsivällisyys loppui. Hän päätti luopua turhana pitämänsä kasvista ja istuttaa tilalle satoisan puun.


Kun ystäväni lähestyi tontin laidalla kasvavaa omenapuutaan, aikoen kaataa sen, hän suureksi hämmästyksekseen huomasi lehtien seassa pieniä luumuja. Puu ei ollutkaan omenapuu vaan luumupuu ja se oli onnistunut tekemään salassa aivan toisenlaista hedelmää kuin siltä oli jo vuosia odotettu.
Puu sai jäädä.   

Kuullessani kertomuksen tästä hedelmäpuusta, mietin, että sen tarina voisi yksinkertaisuudessaan kertoa jotain myös meidän ihmisen elämästä ja kaipauksista. Usein mieltä odotetaan tiettyjä asioita. Vanhemmilla voi olla toiveita lastensa tulevaisuudesta. Saatamme etsiä ja kysellä erilaisten lahjojen ja lahjakkuuksien perään niin innokkaasti, että se mikä on jo selvästi näkyvissä, jää kokonaan huomaamatta.

Jos lapsesi tai nuoresi on luumupuu, älä sure ettet löydä hänestä omenoita. Iloitse niistä hedelmistä ja lahjoista joita hänellä on, vaikka ne eivät vastaisi omia odotuksiasi Luojan "puutarhurina". Elämä voi yllättäen viedä aivan toiseen suuntaan kuin mitä olit ajatellut. Ole avoin muutoksille.  

Siunausta syksyysi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti