tiistai 12. marraskuuta 2013

Vastausaikaa jatkettu

Jos olet pohtinut osallistumista kirjaprojektiimme ja haluaisit tuoda esille omia ajatuksiasi ja kokemuksiasi vanhoillislestadiolaisuudesta, niin vielä ehdit. Keskustelimme Vuokon kanssa aiheesta pitkään ja päätimme jatkaa vastausaikaa vielä muutamalla viikolla. Osasyynä kirjoitusajan pidentämiselle on ollut lisääntynyt keskustelu vanhoillislestadiolaisuudesta Hurtigin sekä Pauliina Rauhalan kirjojen myötä.

Informantteja on tällä hetkellä hieman yli kolmekymmentä. Kirjan keskeisiksi aiheiksi nousevat lapsuus suurperheessä, vanhemmuuden vaativuus, isovanhemmuus suurperheen äitinä ja isänä sekä seksuaalisuus vanhoillislestadiolaisessa kontekstissa.
Lapsuuskuvauksissa käsitellään pelkoja, häpeää isosta sisarusparvesta, hellyyden, hoivan ja huolenpidon vajausta sekä osin myös vanhempien uupumuksen kautta ilmi tullutta psyykkistä ja fyysistä pahoinpitelyä.

Niin kauan kuin on elämää, on toivoa.
Hyviäkin asioita tulee esille. Sisarukset ovat monille koko elämän mitainen tuki ja voimavara. Erityisesti omaa perhettä perustaessa sisaret ovat monille arvokkaana vertaistukena ja kannustajana.

Jos koet haluavasi osallistua kirjan syntyyn, voit pyytää kysymykset katsottavaksi. Kysymykset voi pyytää myös anonyymisti, eikä niiden tilaaminen velvoita osallistumaan. Mikäli haluat tulla informantiksi, toivoisimme saavamme viimeisetkin vastaukset kuluvan kuun (marraskuu) viimeisellä viikolla. Kirjan raakatestiä on nyt valmiina reilut sata sivua.
Kukin informantti saa lukea oman tekstinsä ennen kuin kirja lähtee kustantajalle toimitettavaksi. Kirjoittajat esiintyvät kirjassa nimimerkeillä. Lähes jokainen informantti käyttää useampaa nimimerkkiä, jotta anonymiteetti pysyy mahdollisimman hyvin turvattuna. Edes Vuokko (kirjan toinen kirjoittaja) ei tiedä informanttien oikeita nimiä.

Pelastunut

Mikäli haluat katsoa kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä:
aila.ruoh(ät)arotron.fi

PS. Suurperheiden isien ja poikien kommenteille olisi vielä erityistä tarvetta. Jos haluat kertoa kokemuksistasi ja tunteistasi isänä, ota rohkeasti yhteyttä. Ajatuksesi voivat auttaa jotain toista isää omien pohdintojensa tukena.Lisäys: Jos jollakulla on ylimääräinen tai jo luettu viikon 45 Päivämies, jossa käsitellään ilmeisesti laajasti suurperheitä, niin olisin kiinnostunut ostamaan lehden itselleni. Viestiä aiheesta voi lähettää yllä olevaan sähköpostiosoitteeseen.     :-)
 

2 kommenttia:

 1. Olen yhden lapsen onnellinen isä ,kommentoin joskus että kannattaa lähteä ennemmin vl yhteisöstä ja heittää raamattu ikkunasta ulos kuin jäädä rakkaudettomaan yhteisöön.uskosta Jeesukseen ei kannata luopua,eri asia on joku kuppikunta Ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Kiitos viestistäsi. Olen siinä samaa mieltä, että joskus on parasta lähteä yhteisöstä, mutta en siinä että Raamattu kannattaisi heittää ikkunasta. Ei ole Raamatun vika, jos sitä tulkitaan epäterveesti. :-)

   Poista