sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kevään teemaillat

Mitä hengellinen väkivalta on? Mitä tarkoittaa uskonnon uhri? Mistä tuntee epäterveen hengellisen yhteisön? Jos hengellisen väkivallan aihe kiinnostaa, tule mukaan teemailtoihin keskustelemaan. Tarjolla on noin tunnin alustus aiheeseen, jonka jälkeen on mahdollisuus keskusteluun sekä veratistukeen iltateen lomassa.

Tälle keväälle on varattu kolme teemailtaa. Illat pidetään kerran kuukaudessa tiistaisin Mäntynummella Lohjalla.  Tervetuloa mukaan keskustelemaan tai vaikka vain kuuntelemaan.

18.3.2014  Lahkossa?
Mikä neuvoksi, jos epäilee läheisensä olevan uskonnon uhri? Onko mitään tehtävissä? Entä jos oma hengellinen yhteisö ahdistaa? Voiko epäterveestä yhteisöstä irtautua ongelmitta?
 
 
15.4.2014   Sama kirja, monta tulkintaa  
Hengelliset yhteisöt tulkitsevat Raamattua monin tavoin. Miten samasta tekstistä voidaan tehdä kaksi aivan päinvastaista tulkintaa? Kuinka näihin moniin ”totuuksiin” pitää suhtautua? Millaisia vaatimuksia ja sääntöjä eri yhteisöillä on? 


6.5.2014   Lapsuuden traumoja   
Milloin terve hengellisyys muuttuu epäterveeksi? Pitääkö lapsia suojella uskonnollisuudelta? Millaista on kasvaa vanhoillislestadiolaisessa suurperheessä? Entä millaista on lähteä julistajaksi alle kymmenvuotiaana? 

Karussakin kasvualustassa voi syntyä elämää
Osoite on Mäntynummentie 17, 08500 Lohja. Ilta alkaa noin tunnin alustuksella ja keskustelulla klo 18.00. Iltateen jälkeen on mahdollisuus jatkaa keskustelua ryhmässä. Tila on varattu klo 21.00 saakka. Ohjelmassa ei ole hartaudellisia tai julistuksellisia hengellisiä elementtejä (evankeliointia, rukousta, hengellistä musiikkia tms.). Tilaisuus ja iltatee ovat maksuttomia.

Kokoontumiset perustuvat luottamukseen ja siihen, että kunnioitamme osallistujien yksityisyyden suojaa, eikä esille tulleita asioita tai mukana olleiden tietoja kerrota eteenpäin.

Tilaisuudessa on mahdollista ostaa kirjaa Päästä meidät pelosta .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti