torstai 25. joulukuuta 2014

Vuoden vaihtuessa

Vaikka blogin nimi antaa viitteitä siitä, että bloggausvauhti on paljon tavanomaisia blogeja hitaampi, viime kuukausina kirjoitusvauhti on hidastunut entisestään. Syyllisiä löytynee kaksi. Ensimmäinen syy lienee se, että liityin viimein Facebookiin syyskuun alussa ja olen päivittänyt sinne jonkin verran kuluneen syksyn tapahtumia. Toisena hidastavana tekijänä on ollut uusi Jehovan todistajien karttamisoppia käsittelevä kirjaprojektini, joka on vienyt aikaa ja energiaa. Aihe ja saamani tekstit ovat raskaita käsitellä.

Jehovan todistajia käsittelevän kirjan informantteja, eli sähköpostitse kirjaan haastateltuja, on tällä hetkellä 54. (Voin ottaa vielä muutaman henkilön mukaan tammikuun aikana, jos kiinnostuneita löytyy).
Kirja ilmestynee syksyllä 2015.

Loppuvuonna on tapahtunut monenlaista. Eniten tavallisesta arjesta poikkeavia tapahtumia ovat olleet vierailu Aamu-tv:n suorassa lähetyksessä, radiohaastattelut, Helsingin kirjamessut sekä käynti lokakuussa UUT ry:n edustajien kanssa sisäministeriössä tapaamassa ministeri Päivi Räsästä.

Marraskuun yllätys oli kun Usko, toivo ja raskaus valittiin yhdeksi tämän syksyn Tieto-Finlandia -ehdokkaaksi. Kirjasta on tullut paljon myönteistä palautetta ja siitä on tähän mennessä otettu jo kolme painosta. Useimmista kirjastoissa se löytyy varatuimpien kirjojen joukosta. 
Naapurin lammaslaidun auringon laskiessaTapahtumarikas vuosi 2014 alkaa olla lopuillaan. Käsikirjoituksen työstäminen jatkuu lyhyen joulutauon jälkeen. Joulukuussa sain myös kuulla, että Suomen tietokirjailijat ry myönsi projektille apurahaa alkuvuodeksi. Siitä suuret kiitokset jo etukäteen.
Jos jotain olen tähän mennessä kirjailijan työstä oppinut, niin ainakin sen, että harvempi pystyy elämään yksinomaan kirjoitustyöstä saamillaan tuloilla. Tuntipalkkaa ei kannata laskea, jos ei halua pahoittaa mieltään. Nykyään olenkin alkanut pitää kirjailijan työtä yhtenä kutsumusammateista.

Rauhaisaa vuodenvaihdetta ja siunausta tulevalle vuodelle 2015!

2 kommenttia:

 1. Parhaimmat onnittelut tietokirjailijaliiton apurahasta. Olet sen todellakin ansainnut, sillä olet tehnyt aivan uraauurtavaa työtä Suomessa tutkimuksillasi uskonnollisten yhteisöjen nurjemmasta puolesta.

  Akateeminen tutkimus yliopistoissa ei pysty saavuttamaan lähellekään samassa määrin lukijoita ja niitä jotka tiedosta todella hyötyvät, kuin journalistisella otteella, ja samalla tieteelliseen tiedonhankintaan ja analyysiin perustuvat teoksesi.

  Toinen onnittelemisen arvoinen paikka:oli suursaavutus tulla valituksi Tieto-Finlandia -ehdokkaaksi. Siihen listaan pääsevät vain todella merkittävät tietokirjat tässä maassa. Hienoa työtä!

  Pienellä kielialueella tietokirjallisuudella vain hyvin harva voi elää, palkka jää pieneksi, kuten totesit. Tuloksertymä kohenee tavallisimmin vain, mikäli onnistuu saamaan kirjasa oppikirjaksi johonkin oppialalle jolla on paljon opiskelijoita.

  Toivottavasti kirjojen avulla sinut löydetään myös kouluttajana ja konsulttina. Uskon että tulevaisuudessa uskontokentän moninaistuessa yhteisöjen toimintamekanismien tuntijalle riittää koulutus- ja asiantuntijatehtäviä, sillä yhteiskunnassa joudutaan selvittämään ja määrättämään näitä asioita uudelleen. Joudutaan myös kouluttamaan tukihenkilöitä esim. ev.lut. seurakuntiin ja mielenterveystyöhön.

  Terveisin kirjojesi lukija pääkaupunkiseudulta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset onnitteluista ja viestistäsi. :-)

   Tsemppi tulee tarpeeseen, sillä ensi viikolla on edessä tulevan karttamiskirjan raskaimpien lukujen kokoaminen: oikeuskomiteat ja itsemurha-alttius.

   Poista