keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Poistettuja tekstejä II (Pohdintaa Harmagedonista)

Trevor Willis on entinen Jehovan todistaja. Hän on kirjoittanut kirjan (Can Jehovah's Witnesses survive?) kokemuksistaan ja käsittelee käsittelee kirjassaan myös joitain todistajien opetuksia. Eräässä luvussa pohditaan Harmagedonia.

"Willis toteaa, todistajien opettaneen, että Harmagedonin taistelusta selviytyy vain uskollisena todistajana. He ovat odottaneet sotaa jo yli sata vuotta. Willis kysyykin, miten joku todistaja voi olla pettynyt siitä, ettei tuota hirvittävää tuhoa ole vielä tullut? Hän ihmettelee, että kun tajuaa inhon jota useimmat tuntevat kansanmurhia kohtaan (esimerkiksi Hitlerin toteuttamaa kansanmurhaa), on vaikea nähdä, kuinka joku ihmisryhmä odottaa sellaista innolla. 

Willis kysyy, kuka edes haluaisi elää maailmassa, jota johtaa sellainen Jumala, joka pystyy määräämään todistajien odotteiden kaltaisen teurastuksen? Lisäksi ihmiskunnan katastrofista jäljelle jääneet todistajat joutuisivat viettämään lopun ikuisuuden tietäen, että mikä tahansa virhe voisi johtaa heidän teloitukseensa rakastamansa Jumalan toimesta. He luottavat, että selviytyessään ensimmäisestä tuhannesta vuodesta he saavuttaisivat täydellisyyden, jonka jälkeen he eivät enää todennäköisesti lankeaisi syntiin. 

Willisin mukaan ongelma on siinä, että todistajat uskovat myös ensimmäisten ihmisten Adamin ja Eevan olleen täydellisiä, mutta siitä huolimatta nämä kääntyivät Jumalaa vastaan. Samoin teki täydellinen enkeli ja hänestä tuli paholainen. Willis kysyykin, mikä saa todistajat uskomaan, että heidän olisi yhtään helpompaa noudattaa sääntöjä uudessa maailmassa kuin Adamilla ja Eevalla paratiisissa? Entä sitten kun paholainen tuhannen vuoden päästä vapautetaan?
Willis kiteyttää pohdiskelunsa Raamatun opetuksiin. Raamattu ei nimittäin opeta, että Jumala suunnittelee teurastavansa miljardeja ihmisiä. Kristityt uskovat, että Jeesus tulee hallitsemaan maata, ei tuhoamaan sitä. Se että koko ihmiskunta tuhottaisiin, osoittaisi että heidät olisi jo tuomittu. Raamatun mukaan tuomio tapahtuu vasta kuoleman jälkeen.
Willisin mielestä ei ole syytä, miksi kokonaisia yhteiskuntia pitäisi tuhota vain siksi, että he eivät ole osallistuneet Vartiotorniseuran kokouksiin tai lukeneet kaikkia heidän viimeisimpiä julkaisujaan."

Uskotko sinä?

2 kommenttia:

  1. Kiitos Trevor Willisin lainauksista, Erittäin mielenkiintoisia ajatuksia, jotka herättivät todellisia kysymyksiä, joita en itsekkään ole koskaan miettinyt. Tuollaisia lukisi todellakin mielellään lisää jos sinulla vaan on materiaalia, mitä laittaa sivuillesi. Varsinkin minuun kolahti ajatus siitä, kun Trevor esitti ajatuksen, että jos täydellinen ihminen ja henkiolento Saatana kääntyivät Jumalaansa vastaan, niin onko todistajilla yhtään helpompi tilanne kun asiaa miettii tosissaan? Ja pelko siitä, että ihminen voidaan surmata milloin tahansa jos rikkoo Jumalan periaatteita. Sain kovasti pohdittavaa. Tietysti jos ihminen ymmärtää, että Raamatun periaatteet ovat ihmisen parhaaksi ja niiden noudattaminen tuottaa mielihyvää Luojalle, mutta kuitenkin pelottava ajatus, että epäonnistuminen voi johtaa välittömästi teloittamiseen eli lopulliseen katoamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Trevor Willisin kirjassa on paljon hyvää pohdintaa.

      Poista